Sunday, 14 December 2008

hatiku yg panas..

oish..
ak baru blik dr surau..
hahaha..
lps maghrib,smbil nk tgu isyak..
biasanye akn duk sembang ngn org2 tua..
senior citizen la..
hahaha...
ntah mcm mana smlm...
depa pakat duk sembang politik..
huhu..
utk pgtahuan, surau tue mmg kubu kuat umno..
aku jea future government member kat situ sbb pd aku, surau ialah tempat ibadah, maka x perlu ada apa2 pengasingan...
itu yg salah sekarang nie..
sama juga dengan PAS, ade surau sendiri...
maka. pndgn aku x perlulah jd begini..
jd, kat sini aku bersetuju dgn hilman, di mana politik itu bersih sebenarnye ttp yg mengotorkannya ialah aktor2 tersebut...
hmm, balik pd cite...
tetiba die ckp ttg kerajaan perak...
'nizar tue bodoh, jd barua cina, jd boneka cina' sape2 yg sokong pas mmg bodoh...'
hahahaha...
yg plg pntg skali ayat nie..
'lawyer asmuni tue pun sama bodoh, duk ckp biarlah klu cina nk pegang pun, lg rela kerja ngn cina dr umno'..
hahaha...
die mmg tau aku nie adik ipar asmuni..
dlm hatiku berbisik, 'oish, men kasar org tua nie..kutuk abg aku tue'..
tetiba die ckp 'sama cam org sebelah tue'..
hahaha..
refer kat aku lah..
ak smlm snyap jea x ckp ape2..
snyum jea..
sbb mls nk menyampuk..
org tgh mengamuk...
dah la men rembat perlembagaan, men tukar suka ati jea, men ckp psl hudud yg x jln2..
bosoh btul, kuasa kerajaan pusat n negeri pun x dpt beza, ada hati nk bicara ttg poltik...
haha..
dgr cite, aku nie student law bkn engine...
tp sbb ak mls nk nyampuk, klu ak tegur kesalahan die tue, mau malu besar die, nnti aku buat kenduri, x nk dtg plak..
hahaha..
bek la aku snyp...
tp yg pntg, motifnye smlm mmg nk kenakan aku..
hahaha..
ak x kisah..
ari nie nk gi surau pki baju 'pas 4 all'..
hahahaha...
takbir!!!!!!!

Friday, 12 December 2008

baru balik kenduri..

just came back from knduri...
knygnye...
hahaha...
mkn nasi lak tue...
oish..
mkin gmuk la nnti....
tkutnye...
btw, lauk sgt sedap..

camry vs perdana

kerajaan perak nk tukar camry??
hahaha...
mmg lawak la..
dato', dulu kite berbicara ttg terengganu..
bgmana 'mu jahak' mengatakan kos penyelengaraan perdana ialah rm60 ribu setahun...
hahaha..
itu mmg satu bnda yg pelik..
tp berlainan di perak..
rm1.3 juta dibelanjakan oleh BN dlm tmpoh 3 tahun utk menyelanggara perdana2 exconya..
dan nizar umumkan rm2 juta utk tukar kpd camry yg baru...
jd rasanye mmg molek benar ditukar kpd camry dan tak melampau spt terengganu yg tukar kpd kompressor..
hahaha..
hidup perak..takbir!!!!!

Saturday, 6 December 2008

raya haji...

KUALA LUMPUR, Nov 27 (Bernama) -- The Keeper of the Rulers' Seal, Tan Sri Engku Ibrahim Engku Ngah, today announced that Aidiladha for the whole of Malaysia will be celebrated on Monday, Dec 8.

"Following the order of the Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, with the consent of the Rulers, the Keeper of the Rulers' Seal Malaysia declares that the first day of Zulhijjah, 1429 Hijrah falls on Nov 29, 2008.

"As such Aidiladha (10 Zulhijjah) for the whole of Malaysia has been fixed for Monday, Dec 8," said a statement from the office of the Keeper of the Malaysian Rulers' Seal.

Friday, 5 December 2008

hilman idham..












pagi nie,
ak bgn...
trus igt kat man..
ish, rindu plak rasenye...
huhuhu..
dah lama x beradu bersama...
hahahahaha....
hilman is a future politician..
hahaha..
insyaALLAH..
hilman dah set baik pnye plan...
die antar kwn2 die gi study law, die amik politik..
klu kena ISA, kwn2 lawyer die ramai bleh back up..
hahaha...
taktik dikesan..

nk cite skit psl hilman..
dulu, waktu asasi,
ak plg x suke kat die..
tp 1st sem la..
awal2 jea..
dlm sebulan camtu..
pastu jd syg...
man nie..
mula2 dulu, perangai gengster kat asrama die, terbwak2 ke uitm..
adoi..
ak asik kena jea..
sabo jea ar..
ak plak x penah masuk asrama..
so, asik kena ar..
keja nk marah aku jea..
ak slalu cite kat baim..
hahahaha...
baim suh byk2 bersabo..
tp man nie, dlm marah2 die pun..
die ni baik hati, lembut hati...
x suke tgk kwn die susah..
susah senang sentiasa ada...
x kira ape pun, man mmg seorang kawan yg sgt baik...
kat ukm nie, die dah jd lain..
sgt x panas baran cam dulu...
dulu cam kimak..
hahahaha...
skunk nie pas jatuh motor pun bleh snyum lagi..
ish, comel gile...
hahahaha...
bleh gelak2 gi mkn durian..
hahahaha...
btw man, ak syg ko...
hahahaha....

dua makhluk tuhan penemanku di kala study week...

sir syapik fabregas



nash kacak...